GıdaGüncelKırsalTarım

Rize Derepazarı mandalinası tezgaha indi

Mandalina sıcak iklimlerde yetişen bir meyve olarak en çok Akdeniz Bölgesi’nde üretilmesine rağmen, Rize Derepazarı’nın mandalinası da oldukça rağbet görüyor.

Rize bu kez de mandalinası ile iddialı. Çay üretiminden sonra ekonomisine önemli girdiler sağlayan tarım ürünlerinden mandalinanın kalitesinde iddiasını sürdüren Derepazarı, mandalinasının mayhoş tadı ile öne çıktığını savunuyor.

Son yıllarda oldukça rağbet görmeye başlayan Rize’nin Derepazarı ilçesinde yetişen mandalina, Karadeniz Sahil Yolu’ndaki satış tezgahlarına indi. Yol kenarında kurulan tezgahlarda satışı yapılan Derepazarı mandalinası, Türkiye’nin çeşitli yerlerine ve yurt dışına giden insanlar tarafından satın alınıyor.

GÜRCİSTAN, AZERBAYCAN, KAZAKİSTAN’A GİDENLER SATIN ALIYOR

Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan’a giden yabancı vatandaşlar da Derepazarı mandalinasını tercih ediyor. Bu yıl mandalinanın daha kaliteli olduğunu belirten mandalina satıcıları, mandalinanın kilosunu 2,5-4 lira arasında satışa sunduklarını söylüyor.

Rize Derepazarı mandalinası tezgaha indi #1
REÇELİ YAPILDI

Geçen yıl Derepazarı ilçesinde 1.000 ton civarında üretimi yapılan mandalinanın, Derepazarı Belediyesi tarafından reçeli yapılarak satışa sunuldu. Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi mandalina, çayın yetiştiği Rize’de ek bir gelir kapısı olarak her geçen gün değerini artırıyor.