GıdaGüncelKırsalTarım

Ayhan Barut’tan iktidara, “Bırakın” çağrısı

Ayhan Barut, tarımın ve çiftçinin sorunlarını bir kez daha Meclis’te gündeme getirdi, iktidarı istifaya çağırdı.

Ayhan Barut’tan iktidara, “Bırakın” çağrısı

“Ülkeyi yönetenlerin tuzu kuru”

“Çözüm için kıllarını kıpırdatmıyorlar”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis’te bitirilen tarımı ve perişan edilen çiftçinin halini gündeme getirip acil çözüm istedi. Çukobirlik başta olmak üzere kooperatiflere, ülke tarımına ve üreticilere destek talebini haykıran Barut, iktidarı ve Tarım Bakanını eleştirerek, “Gelin yol yakınken bu yanlış uygulamalardan dönün. Zaten yapamıyorsunuz, istifa edin” dedi.

TARIM KOMİSYONUNDA ELE ALINMAMASINI KINADI

Meclis’te Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alarak kürsüye çıkan Ayhan Barut, “Söz konusu yasal düzenlemeyle getirilen hükümler, kooperatiflerin taleplerini karşılamaktan ve kooperatiflerle üst kuruluşlarının var olan ekonomik ve finansmana yönelik sorunlarının çözümünden uzaktır. Üstelik teklifin önemli bir bölümünü oluşturan düzenlemelerin esas komisyon olarak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda ele alınmamasını kabul etmiyor, bu tutumu kınıyoruz” diye konuştu.

“SORUNUN KAYNAĞI AKP POLİTİKALARI”

Türkiye’de her alanda olduğu gibi ülke tarımında da çok ciddi sorunların bulunduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülke ekonomisi çökmüş, tarım bitirilmiş ama iş başındaki iktidar kılını bile kıpırdatmıyor. Kılını kıpırdatmadığı gibi bu yangını söndürmek için de hiçbir adım atmıyor. Nasıl olsa beyzadelerin tuzu kuru. Olan ise gariban çiftçiye ve pahalıya tüketen vatandaşa oluyor. Bu sorunların asıl kaynağı ise 3 Kasım 2002’den bugüne ülkeyi yöneten AKP iktidarının yanlış ve ithalata dayalı tarım politikalarıdır. Çiftçi adete kan ağlamakta ve ülke ekonomisi uçurumdan yuvarlanmaktadır.”