GıdaGüncel

Çökme planına ihtar

Birçok şirket TMSF’nin değerinin üçte biri fiyatına satışa çıkardığı Aynes’e talip oldu. Aynes’in ortağı Nevzat Serin, Aynes’le ilgilenen beş şirkete ihtarname göndererek, ‘şirketin kelepir fiyata satışa çıkarıldığını, satışın hukuka aykırı olduğunu ve dava açacağını’ belirtti.

FETÖ soruşturması kapsamında 2016 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Denizli merkezli Aynes Gıda yarın satılacak. Ancak, değerinin en az 2 milyar TL olduğu belirtilen Aynes Gıda’nın satışı için TMSF, 667 milyon TL muhammen bedel (en düşük bedel) belirlendi. Birçok şirket de Aynes Gıda’nın satışıyla ilgilenmeye başladı.

Aynes’i almayı düşünen şirketler arasında, AKP’li, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta marketinden alışveriş yaptığı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı Tarım Kredi Holding de bulunuyor. Ayrıca, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş, Abalıoğlu Lezita Gıda A.Ş, Fransız firması Ak Gıda ve eski AKP Milletvekili Önder Matlı’nın ortağı olduğu Matlı Holding de Aynes’in satışıyla ilgilenen şirket arasında.

İHTARNAME GÖNDERDİ

Aynes Gıda’nın ortağı ve eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin de Aynes Gıda ile ilgilenen şirketlere bir ihtarname göndererek bu satışın hukuka aykırı olduğunu belirtti. Serin, Tarım Kredi Holding, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş, Abalıoğlu Lezita Gıda A.Ş, Ak Gıda ve Matlı Holding’in de içerisinde yer aldığı beş şirkete 8 Ekim Cuma günü ihtarname gönderdi.