GıdaGüncel

Cumhurbaşkanının talimat verdiği Tarım Kredi market 500’ü göremedi, zincir marketler 10 bine dayandı!

Son dönemde fahiş fiyat suçlamasıyla mercek altına alınan zincir marketler şube sayılarında 10 binlere ulaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alışveriş yaptıktan sonra bin market açılması talimatı verdiği Tarım Kredi Marketlerin sadece 483 mağazası bulunuyor.

İstanbul’daki konutunun yakınlarında açılan Tarım Kredi Market’te eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile birlikte alışveriş yapan, alışveriş sonrası fiyatların “vatandaşın kesesine uygun” olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Süratle 500 metrekareden olmak üzere, Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Tarım Kredi, 4 yılda sadece 483 market açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fiyatlar uygun” dediği marketlerde fiyatların çok da ucuz olmadığı, buna rağmen 2020 yılında 58 milyon TL zarar ettiği ortaya çıkarken, kooperatifler eliyle üretilen çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden daha fazla sayıda vatandaşın yararlanması için sayılarının artırılması talimatı verdiği marketlerin sayıları da yetersiz kalıyor.