Güncel

Yüksek vergiler sahte içkiye yöneltiyor

Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Türkiye’de sahte içki tüketimi nedeniyle ölümlerde yaşanan artış sebebiyle yetkililerin denetimlerin sıkılaştırması gerektiğini ve yüksek vergilerin halkı sahte içkiye yönlendirdiğini belirtti.

Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, Türkiye’de sahte içki tüketimi nedeniyle ölümlerde yaşanan artış sebebiyle halkı bilgilendirmek ve yetkilileri sıkı bir denetim yapmaya çağırdı. Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Giderek ağırlaşan yaşam koşulları ve alkollü içkiler üzerinde ki yüksek vergiler, tüketicileri sahte veya kaçak içki tüketmeye yöneltmekte. Bu da ölümlere, kalıcı arızalara veya hastalıklara yol açmaktadır” denildi.

Yapılan açıklamada, alkol ve alkollü içki üretiminin uzmanlık isteyen bir kimyasal süreç olduğunu ve mutlaka kimya mühendisleri kontrolünde, endüstriyel şartlarda, resmi otoritelerden izin alınarak yapılması gerektiğini aksi takdirde bu tarz vakaların son bulmasının veya en aza indirilmesinin mümkün olmayacağı belirtildi.