Elazığ’da ‘En tatlı’ hasat dönemi başladı
Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ’da, bağbozumu dönemi başladı.
Türkiye’de üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arasında yer alan Elazığ’da yaklaşık 120 bin dönümlük alanda yıllık 200 bin ton civarında rekolte elde ediliyor. Özellikle üzüm bağları ile dikkat çeken ve sofralık üzümün yoğun olarak yetiştirildiği Elazığ’ın Hoşköy köyünde erkenci üzümden sonra eylül ayı itibariyle bağ bozumu başladı. Üzüm yetiştiricileri, kuraklıktan dolayı etkilendiklerini ifade etseler de şuan da olan fiyatlardan dolayı memnun olduklarını aktardı.
“Üzümlerimizi Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiyoruz”
Üzüm yetiştiricilerinden Aytaç Göktan, üzüm hasadına başladıklarını söyledi. Göktan, “Erkenci çeşitlerimiz prima, Elazığ’ın kendine has ternebisi, köhnü ve şuanda Ağın ve Hoşköyü beyazıyla hasadımıza devam ediyoruz. İnşallah kısmet olursa aralık ayının sonuna kadar hasadımız devam edecek. Üzümlerimizi Türkiye’nin dört bir tarafına göndermekteyiz. Alıcılarımız çok memnun. İnşallah bütün çiftçilerimiz emeklerinin karşılıklarını alırlar ve bereketli bir sezon geçiririz. Elazığ geneli 120-130 bin dönüm arazi üzerinde 200 bin tona yakın üzüm üretimi oluyor, tabi bunun 80 bin ton civarı sofralık üzüm geri kalanı ise sanayi de kullanılıyor. Elazığ üzüm hususunda Türkiye’de belirli bir noktaya gelmiş durumda inşallah artarak da devam edecek. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Piyasa biraz daha yükselirse çiftçilerimize biraz daha hitap ederse daha da iyi olacağını düşünüyorum” dedi.