GüncelHayvancılıkKırsal

Devlerin etçisi konkordato istedi

Türkiye entegre et sektörünün köklü markalarından Alanyalı Hacıince Et konkordato talep etti. Mahkeme, şirketlere yönelik üç aylık tedbir kararı verdi. Komiser ataması yapılırken şirketler, hacizlere karşı korumaya alındı.

Temeli, 1950’li yılların sonunda küçük bir kasap dükkânında atılan Hacıince Et, zaman içinde önemli bir büyüme yakaladı. Alanya’daki tesisin yanı sıra 41 milyon dolarlık yatırımla devreye alınan Konya’daki tesis, şirketi, sektörün önemli bir oyuncusu konumuna taşıdı. Hacıince, yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren uluslararası gıda firmalarına da et tedarik ediyordu.

İKİ İLDE İKİ AYRI DAVA

Besi çiftliklerinde binlerce hayvanı bulunduran Hacıince, bir süre önce mali sıkıntıyı girdi. Darboğaz aşılamayınca Konkordato talebi gündeme geldi. Hacıince Konya Entegre Et Yatırımları AŞ ile Hacıince Et Ürünleri Pazarlama AŞ için Konya ve Alanya’da iki ayrı dava açıldı. 6 Eylül ve 16 Eylül’de açılan davalarda mahkemeler, tedbir kararı verdi; komiser ataması yaptı. İki şirketin yanı sıra, ünlü markanın kurucusu Hasan Hacıince ile oğulları Ahmet Hacıince ve M. Emin Hacıince için de konkordato talep edildi.