Türkiye’de yenen her iki muzdan biri Anamur’dan
Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girildi.
“Anamur muzu” yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor.
HASAT 5 AY SÜRECEK
Türkiye’de yenen her iki muzdan biri Mersin’in Anamur ilçesinden olduğunu savunan üreticiler ilçesinde yaşanan muz hasadının yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.
ANAMUR MUZU SENEDE 180 BİN TONDAN FAZLA ÜRETİLİYOR
Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi mart ortasına kadar devam ediyor.
MUZLAR ÖNCE AĞAÇLARINDAN KESİLEREK İŞLEME TESİSİNE SEVK EDİLİYOR
Türkiye’nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor.