GüncelKırsal

CAMİLİ YAYLA MAHALLESİ MERMER OCAĞINDAN KURTULDU..

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESCEVDER ), Odunpazarı Kent konseyi ve Bozüyük Dostları Derneği’nin Camiliyayla mahallesindeki Orman arazisi üzerinde açılacak mermer ocağına karşı direnişleri sonuç verdi.

Rey Maden San. ve Tic. A.Ş. tarafından Mermer çıkartılmak için Camiliyayla Mahallesinde orman arazisi üzerinde yaptığı kazı çalışmaları sona erdi.

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESCEVDER ), Odunpazarı Kent konseyi ve Bozüyük Dostları Derneği’nin yapmış olduğu bilgilendirme çalışmaları sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin ÇED raporunu kabul etmeyerek firmanın faaliyetlerine son verdi.

Tamamı orman arazisi olan 99,84 hektar’lık alanı taş ocağı olmaktan kurtaran dernek yetkilileri, orman alanlarının yok olmaması, suyun israf edilmemesi, havanın kirletilmemesi ve çevrenin yaşanabilir bir doğa harikası olması için bundan önce yaptıkları çalışmaları bundan sonra da daha kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederek Camili Yayla Mahallesi için verilen kararın Muratdere mahallesi için de verilmesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dan beklediklerini ifade ettiler.