GıdaGüncel

Çikolata ve atıştırmalıkta şeker yüzde 10 azaltılacak

Çikolata, atıştırmalık gıda, tatlı sos gibi pek çok üründe şeker kullanımı 2025’e kadar kademeli olarak yüzde 10 düşürülecek.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’nun (TGDF) 2020’de imzaladığı “Şeker Azaltma İş Birliği Protokolü” kapsamında hazırlanan “Türkiye Şeker Tüketimini/Kullanımını Azaltma Rehberi” kamuoyuna tanıtıldı.

Gıda üreticisi firmaların gönüllü taahhütte bulunduğu ve iş birliği içerisinde hazırlanan rehberde şeker oranı azaltılacak gıdalar şöyle:

Çikolata ve şekerler, gofretler, enerji barları, tatlı soslar ve tatlılar (Kakao ve Çikolata Ürünleri Tebliği kapsamında tanımlanan ürünler, şekersiz tatlılar ve sakız hariç tüm şekerleme ürünleri, çikolatalı ve kakaolu tüm sürülebilir ürün çeşitleri, diğer tatlı sandviç sosları, fındık- fıstık-badem vb. ezmeleri).