GıdaGüncel

Çukurova’daki ejder meyvesi ekim alanı artırılıyor

“Ejder meyvesi” olarak bilinen pitahayanın üretim alanı, verimililik açısından Çukurova’da planlı olarak giderek artıyor.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, son 3 yılda pitahayanın ekim alanının 15 kat arttığını söyledi.

“YAĞIŞ REJİMİ DEĞİŞTİKÇE SERACILIK ÖNE ÇIKIYOR”

İklimle birlikte yağış rejiminin de değişmesiyle Adana’da serada üretilen tropikal meyvelere talep her geçen gün artıyor. Çukurova’da son dönemlerde alternatif ürün olarak tercih edilmeye başlanan ejder meyvesi, 2015 yılında ilk olarak merkez Seyhan ilçesinde bin 200 metrekare serada ekildi.

EKİM ALANI 3 YILDA 15KAT ARTTI

Mersin ve Antalya’da yaygınlaşan ejder meyvesi, Adana’da yaygınlaşmaya başladı. Kilogramı 40 liradan alıcı bulan meyvenin ekim alanı da son 3 yılda 15 kat arttı. Şu anda kentte 50 dönüm alanda ekilen meyve, ekonomiye katkı sağlıyor.