GüncelHayvancılıkKırsal

Milli Parktan serbest bırakılan kurtlar çiftçinin ağılına saldırdı…


Edirne Havsa Hasköy’de küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği yapan Selim Birgül’ün küçük baş hayvan ağılına kurtlar saldırdı.
Ülkenin tarımda yaşadığı sorunlar yetmiyormuş gibi eldeki kısıtlı imkanlarına rağmen hayvancılık yapmaya çalışan çiftçinin ağılına daha önce Milli Parklarda kontrol altında bulunan kurtların saldırdığı haberini alan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İl Başkan Yardımcıları Tarık Aldeniz, Ömer Çay, Bekir Mermer, İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş ve
İlçe yöneticisi Berrin İğiz geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak çiftçinin acısını paylaştı.
Çiftçi Selim Birgül; İki yıl önce Milli Parklar Müdürlüğü tarafından doğaya bırakılan ve her yıl üreyerek artan kurtları öldürmelerinin yasak olduğunu ve köyde başka ağıllara da saldırdığını ifade ederek 10 adet kuzusunun 7 adet koyununun kurtlar tarafından telef edildiğini söyleyerek, zaten zor şartlarda üreticilik yapıyoruz, bir de bu durum karşımıza çıktı. Bu zararı kim karşılayacak?” dedi.
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, ; ”İktidarın bitirmeye çalıştığı hayvancılığı şimdide yaban hayvanları mı bitirmeye çalışıyor?
Milleti aç bıraktınız biliyoruz!
Sayenizde yaban hayvanları da aç kaldı.
Hayvanlar sigortalı olmadığı için çözüm üretemeyen, yardımcı olamayan yetkililere sesleniyorum. Selim Birgül kardeşime sadece geçmiş olsun demekten ve acısını paylaşmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Biz, Selim Kardeşimizin hakkını aramaya ve tüm çiftçilerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz. Yetkililer görev başına..”dedi.