Araştırmacılar, et proteini üretmek için bitkilerin genetiğini değiştirdi!
İzlanda’daki bir grup araştırmacı, sıra dışı bir amaçla bir seranın içerisinde 100.000’den fazla genetiği değiştirilmiş arpa bitkisi yetiştiriyor.
BBC’nin haberine göre, araştırmacıların hedefi, laboratuvar ortamında üretilmiş et oluşturmak.
Genetiği değiştirilmiş arpa hasat edilip saflaştırıldıktan sonra, içeriğinden “büyüme faktörü” proteinleri elde ediliyor. Bunlar daha sonra laboratuvarda et üretmek için kullanılabiliyor.
Hayvancılık endüstrisinin çevre üzerindeki etkileri ve etik yönleri son dönemde hiç olmadığı kadar tartışılıyor. Laboratuvarda üretilmiş et, hayvansal protein tüketimiyle ilişkili bu sorunları ortadan kaldırıyor.
Projenin arkasında ORF Genetics adlı bir firma var. Firma biyolojik olarak genetiği değiştirilmiş arpayı 2.000 metrekarelik alanda, ileri teknoloji hidroponik yöntemlerle yetiştiriyor.