Sorting by

×
DestekEkonomiGıdaGüncelSağlıkTarım

Uludağ yeni yıla gıda denetimleriyle hazırlanıyor…

    Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri turizm merkezi Uludağ’da denetim görevindeydi. Yeni yıl öncesi yoğun mesai yapan ekipler, otel ve işletmelerde titiz bir gıda denetimi gerçekleştirdi. Denetimlere katılan İl Müdürü İbrahim Acar, tüketiciye yeterli ve güvenli gıda arzı sağlamanın temel amaç olduğunu vurguladı.

Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Orhan KAĞITÇI
Fotoğraf: Muhsin ATAK

Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi Uludağ’da yeni yıl için hazırlıklar sürerken gıda güvenliği de ihmal edilmiyor.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, yılbaşı ve kış turizmi hareketliliğinin yaşandığı tesislerde kontrollerini sürdürüyor.

Denetimlere katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, temel amacın yeterli ve güvenli gıda arzı sağlamak olduğunu belirtti. İl Müdürü Acar: “İlimizde bulunan ve Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ, Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Kayak pistleri, alternatif aktivite imkânları ve sayısız hizmet sunan tesisleri ve gıda işletmeleri yıl içinde binlerce yerli ve yabancı turiste hizmet vermektedir. Uludağ Bölgesinde 81 adet gıda işletmesi bulunmaktadır. Bu işletmelerden 20’si gıda satış alanında, 61’i ise toplu tüketim alanında faaliyet göstermektedir. Toplu tüketim işletmelerinden 24 tanesi otel olarak da faaliyet göstermektedir. Uludağ’daki bu işletmelerde kontrol görevlilerimizce gıda denetimlerini hassasiyetle yapılmakta ve otel ve işletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği ile ilgili olarak nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler de yapılmaktadır.” dedi.

Denetimlerde sahte içkilere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri de yapıldığını kaydeden Acar: “Denetlenen işletmelerde gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, genel ve özel sağlık bilgisi esaslarına uyulup uyulmadığı, gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşulları kontrol edilerek özellikle alkollü içkilere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Acar, Bursa’nın marka değeri olan Uludağ’da yaklaşan yılbaşı ile kış turizmi süresince vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmaları konusunda çalışma ve denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Otel ve işletmelerin mutfaklarında titiz bir denetim gerçekleştiren ekipler işletme sahiplerini ve personeli de gıda güvenliği ile ilgili bilgilendiriyor.

Tarım Orman Ekranı

Bir yanıt yazın