Türk gıda teknolojileri şirketi Alapala, İtalyan Axor Srl’i satın aldı
Gıda teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Alapala, İtalya’da makarna teknolojileri konusunda faaliyet gösteren, anahtar teslim makarna tesisleri kuran Axor Srl’nin yüzde 70 hissesini satın aldı.
Gıda prosesi teknolojileri alanındaki ihtiyaçlara yönelik ürünler ve çözümler geliştiren Alapala, büyümeye yönelik yatırımlarına devam ediyor. Alapala’nın yeni yatırımı, dünya makarnacılık sektörünün lider ülkesi İtalya’da gerçekleşti. Makarna endüstrisine yönelik ekipman mühendisliği, üretimi ve kurulumu alanında faaliyet gösteren İtalyan Axor Srl’i satın aldı. Alapala bu stratejik kararıyla uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.
30 yılı aşkın süredir gıda endüstrisinde faaliyet gösteren Axor Srl bugüne kadar, İtalya’dan tüm Avrupa’ya, Kuzey ve Güney Amerika’dan Afrikaya, Asya’dan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada 150’den fazla hat ve ekipman kurdu.
4 kıtada, 700’den fazla anahtar teslimi buğday unu, irmik, mısır unu ve yem fabrikaları ve tahıl taşıma ve depolama sistemleri kuran Alapala, ana sektörü olan gıda prosesinde artık makarna teknolojileriyle de yer alacak. Alapala ve Axor Srl ortaklığı ile büyüyen Alapala Holding gıda proses endüstrisinde entegre tesisler kuracak.