Sorting by

×
ÇevreGıdaGüncelSağlık

Trakya’da et ürünü satan işletmelerde denetimler sürüyor…

Tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için gerçekleştirilen denetimler hız kesmeden sürüyor. Denetimler kapsamında Trakya’da et ürünü satan işletmelerde incelemeler gerçekleştirildi. Hijyen şartlarını kontrol eden ekipler, ürünlerden numune aldı. Kastamonu’da da uygun şartlarda muhafaza edilmediği tespit edilen 100 koli ayrana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, et ürünü satan işletmelere yönelik denetimlere devam ediyor.

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, lokanta, kafe, restoran, okul kantinleri ve çevresindeki fast food işletmelerini denetledi.

Ekiplerin teknik ve hijyenik şartları kontrol ettiği işletmelerde tüketime sunulan et ürünlerinden numuneler alınarak Edirne Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildi.

Gıda güvenliği ve halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin kesintisiz süreceği belirtildi.

Kırklareli ve Tekirdağ’da da gıda kontrol görevlileri, gıda ve et satan işletmeleri denetledi. Hijyen şartlarını kontrol eden ekipler, incelenmek üzere ürünlerden numune aldı.

 

 

Kastamonu’da 100 koli ayrana el konuldu

Öte yandan Kastamonu’da da uygun şartlarda saklanmayan 100 koli ayrana el konuldu.

Kastamonu’da Şehirlerarası Otobüs Terminali görevlilerince uygun şartlarda saklanmadığı tespit edilen 100 koli ayran olduğu tespit edildi.

Yapılan inceleme sonrasında uygun şartlarda muhafaza edilmediği tespit edilen ayranlara, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

Ayranları getiren şahıslar hakkında da Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Gıda güvenliği ve halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin kesintisiz süreceği belirtildi.

WebTarımTV

Bir yanıt yazın