Tarım kredisi nasıl alınır? Tarım kredisi veren bankalar hangileri?
Tarım kredisi nasıl alınır? Tarım kredisi veren bankalar hangileri? gibi sorular tarım sektöründe olan ve tarım kredisi ile ilgilenenler tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…
Tarım sektörünün gelişmesi ve kalkınması için tarım desteği imkanı, çiftçiler için oldukça önemli bir konu. Birçok çiftçi, mazot ve gübre gibi desteklere ihtiyaç duyuyor. Peki, kredisi nasıl alınır? Tarım kredisi veren bankalar hangileri?
Bankaların çiftçiler için özel sunmuş olduğu krediden yararlanabilmek için çiftçilerin bazı şartları karşılamaları gerekmektedir. Bu şartlar şöyle sıralanır;
T.C. vatandaşı olmak,
Türkiye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
Kredi notunun uygun olması,
Kredi çekmeye engel olacak bir durumunun olmaması,
Tarımsal faaliyetlerde bulunulması ve Çiftçi Belgesinin olması
Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi 2021
Ziraat Bankası 2021 yılında tüm müşterilerini başlattığı çeşitli kredi kampanyaları ile desteklemeye devam etmektedir. Bu noktada çiftçilerimiz de unutulmamaktadır. Verilen kredilerin faiz oranları oldukça uygun olmakta ve vadeleri çiftçilerin hasat dönemleri dikkate alınarak belirlenmektedir.
Ziraat Bankası Tarım Kredisi
Ziraat Bankası tarafından verilecek olan kredilerden bir diğeri de tarımsal mekanizasyon alımlarına yönelik olarak verilmektedir. Tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösterecek olan üreticilerin tarım aletleri alması için uygun faiz oranları ile krediler verilmektedir. Verilen bu krediler ile alınacak olan ekipmanlar; traktör, hasat malzemeleri, çayır biçme, balya yapma, silaj makinesi, yem karma makinesi, patoz, yemlik, suluk, balık bulma cihazları vb. ekipmanlar alınabilmektedir.
Hayvancılık ve su ürünleri kredisi
Tarımsal mekanizasyon kredisi başlıkları altında çiftçilerimize kredi imkanı sunulmaktadır.
Ayrıca Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimize devlet destekli olarak tarım sigortası da yapılmaktadır. Ziraat Bankası’ nın çiftçilere yönelik olarak verdiği kredilerin ortak özellikleri vardır. Bu krediler HASAT ÖDEMELİ olup faiz oranları yıllık %5- %6 civarlarındadır. Kredinin 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ olduğu söylenmektedir. Ancak ödeme durumu çiftçilerin durumlarına göre değişecektir. Yıl sonunda çiftçi kar ederse ve cirosunda artış meydana gelirse krediyi 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanmaz ve taksitlerini devamlı olarak öder. Ancak mali durumu iyi değilse tercihen krediyi durumu düzelene kadar 2 yıl ödemesiz olarak kullanabilir.
Tarım kredisi veren bankalar hangileri?
Şekerbank
Şekerbank Tarım Kredisi ile yalnızca çiftçiler özel 60 aya varan vade imkanıyla kredi paketi uygulanmaktadır. Çiftçilerin tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını gidermek amacıyla oluşturulan kredide ayrıca aylık ya da yıllık ödeme yapmak mümkün kılınıyor.
Denizbank
Denizbank çiftçilere sunmuş olduğu kredi ile 36 ay vade imkanı sunarken 50 bin liraya varan acil nakit kredisi veriyor. Kredi için başvurular şubeye gitmeye gerek kalmadan SMS yoluyla alınıyor. Bankanın şartlarına uygun olan çiftçilerin kredisi onaylanarak, kısa süre içerisinde talep ettikleri tutar hesaplarına yatırılıyor.
TEB
Türkiye Ekonomi Bankası tarafından oluşturulan kredi ile çiftçilerin acil nakit ihtiyaçlarına destek olunuyor. Çiftçinin hasat zamanında yaşayacağı maddi sorunların giderilmesi, yeni tarımsal faaliyetler için gerekli sermaye oluşturulması, hayvancılık alanında yem giderlerinin karşılanması gibi birçok alanda 60 ay vade imkanı ile kredi sunulmaktadır.
Tarım kredisi başvuru şartları nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Türkiye’de yerleşik olmak
18 yaşını tamamlamış – 30 yaşından gün almamış olmak
Eğitim verilecek konularda tarımsal faaliyet yapmayı veya mevcut tarımsal faaliyetini büyütmeyi ya da bir tarımsal işletmede çalışmayı istemek
Asgari lise mezunu olmak
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da muaf olmak
Medeni haklarını kullanma hakkına sahip olmak
Kredi kullanmasına engel bir durumu olmamak gibi şartler bulunmaktadır.
Ziraat Bankası tarla kredisi veriyor mu?
Ziraat Bankası arazi alım kredisi, tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve işletme ölçeklerinin büyütülerek rantabl hâle getirilmesi için üzerinde tarımsal üretim yapılan / yapılacak olan, tarla vasfına sahip arazilerin alımına yönelik olarak gerçek / tüzel kişi üreticilere sunulan kredidir.
Özellikleri
Arazi Alım Kredileri kapsamında;
Hisseli tarım arazilerindeki hisse paylarının diğer hissedarlar tarafından satın alınmasına,
Hisseli olup olmadığına bakılmaksızın bitişik arazilerin satın alınmasına,
Hisseli veya bitişik parsel olmayan arazilerin satın alınmasına,
yönelik olarak yatırım kredilerinden faydalanabilirsiniz.
Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz.
Genç çiftçi kredisi nasıl alınır?
Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, başvuru koşullarını taşıyan gençlere belirli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiştirmek ve gençlere tarım alanında girişimcilik bilinci kazandırmak üzere Ziraat Bankası tarafından geliştirilmiş olan, Banka – üniversite – kamu ve özel sektör işbirliğine dayalı bir eğitim programıdır.
Düzenlenecek programlar teknik eğitim ve staj aşamalarından oluşmaktadır.
Azami beş hafta sürecek teknik eğitimler, eğitimin düzenleneceği yerde bulunan ve Ziraat Bankası’nın belirleyeceği üniversitelerin teknik bölümleri tarafından verilecektir. Azami üç hafta sürecek stajlar ise Ziraat Bankası ve ilgili üniversite tarafından belirlenecek çiftliklerde ve/veya ilgili üniversitenin uygulama işletmelerinde yapılacaktır.
Her biri 20 kişilik sınıflar halinde düzenlenecek eğitimler haftanın altı günü devam edecek ve devam zorunluluğu bulunacaktır. Teknik eğitim ve staj sırasında/sonunda katılımcılar sözlü/yazılı sınava tabi tutulacaktır.
Genç Çiftçi Kredisi başvuru şartları nelerdir?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Türkiye’de yerleşik olmak
18 yaşını tamamlamış – 30 yaşından gün almamış olmak
Eğitim verilecek konularda tarımsal faaliyet yapmayı veya mevcut tarımsal faaliyetini büyütmeyi ya da bir tarımsal işletmede çalışmayı istemek
Asgari lise mezunu olmak
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış ya da muaf olmak
Medeni haklarını kullanma hakkına sahip olmak
Kredi kullanmasına engel bir durumu olmamak
Çiftçi kredisi faizi ne kadar?
Ziraat Bankası bu sene çiftçilerimize cari faiz oranı olarak %17 oranını uygulamaktadır. Ancak, özellik ile 40 yaş altı genç çiftçilerimiz ile kadın girişimcilere uygulana faiz destekleri ile bu oran bir çok alan için faizsiz olarak dahi uygulanmaktadır.
Kaynak: www.gidahatti.com