Sumak üretimi 8 yılda 5 kat arttı
Sumak üretimi ile ilgili hazırlanan rapora göre ürünün yatırımındaki kârlılık ve pazar avantajları ortaya konuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan “Sumak Fizibilite Raporu ve Yatırımcı Rehberi”ne göre, Türkiye florası, dünyada 3 bio-coğrafyanın kesiştiği, 2 gen merkezini barındıran konumu ve doğal bitki örtüsünde yer alan 11 bin 707 bitki taksonu ile büyük bir zenginliğe sahip.
Sumak yetiştiriciliği yapan birçok ülkede politik ve ekonomik sebeplerle üretimin azalması sonucunda, bu ürüne olan talep her geçen yıl artıyor
ÜRETİM 3 TONDAN 16 TONA ÇIKTI
Sumağın üretim ve ihracat potansiyeli dikkate alındığında, pazarlama stratejisiyle Türkiye’nin dış pazarda küresel üstünlüğe sahip olabileceği tahmin ediliyor. Türkiye’de suma üretimi 2012-2019 döneminde 3 tondan 16 tona yükseldi.