MAKÜ HAYTEKFEST’e Hazırlanıyor
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) hayvancılık alanında nitelikli ve öncü projelere bir yenisini daha ekleyerek düzenleyeceği Hayvancılık Teknolojileri ARGE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST)’nin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz ev sahipliğinde Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen HAYTEKFEST Proje Yarışması Bilgilendirme toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çatal, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel ile basın mensupları katıldı.
Toplantıda MAKÜ’de bugüne kadar gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, HAYTEKFEST’in 09-11 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek “Festivale katılan tüm projeler, sektör aktörleri ve yatırımcılarla bir araya gelme ve projelerini sunma fırsatı bulacak. Bununla birlikte festival sayesinde ülke ve bölge ekonomisinde önem arz eden hayvancılık sektöründe tematik uzmanlaşma ve girişimcilik ortamı cazip hale getirilmiş olacak.” vurgusunu yaptı.
Burdur, Türkiye’de Hayvancılık Teknolojilerinin Kalbinin Attığı Yer Olacak
HAYTEKFEST hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Korkmaz konuşmasında; “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında 2017 yılından bu yana “Hayvancılık” alanında gelişim ve yenilik odaklı projeler yürüten Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, bu projelerden elde edilen somut çıktıları kamuoyuyla paylaşmak ve sektörün sorunlarına çözüm oluşturabilecek fikirleri de bir araya getirebilmek adına 09-11 Mart 2023 tarihleri arasında üniversitemiz ev sahipliğinde Sürdürülebilir Kalkınma ve Sürdürülebilir Hayvancılık ana temasıyla “Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali” kapsamında HAYTEKFEST Proje Yarışması organize edeceğiz. Organizasyonda, ülke genelinde hayvancılık teknolojileri alanında araştırma yapan araştırmacılar, kamu ve özel sektör işletmeleri, yatırımcılar projelere ortak olmak isteyen ve finansman sağlamak isteyen müteşebbisler, girişimciler ve öğrenciler bir araya gelecek.
Bu festivali tam bir nitelikli iş sektörü buluşması şeklinde değerlendirebiliriz. Bu festival ile Burdur’un uluslararası düzeyde yeni nesil teknoloji yazılım ağırlıklı fuarlarına zemin atmış olacağız. Burdur, Türkiye’nin hayvancılık teknolojilerinin kalbinin attığı yer olacak.
Festivale Kimler Katılabilir?
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içerisindedüzenlenen festivale Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destek verirkenTürk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Hacettepe Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu festivalin paydaşları olarak yer almaktadır. 09-11 Mart 2023 tarihlerinde Burdur’da düzenlenecek olan Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali(HAYTEKFEST)’ne ilgi duyan herkes katılım sağlayabiliyor. Bireysel katılım sağlanabileceği gibi HAYTEKFEST’in temalarına uygun konularda stant açmak isteyen kişi, kurum ve kuruşlar organizasyon komitesinin onayı ile stant açma imkanı da sağlanacak.
Hayvancılık Teknolojileri AR-GE ve İnovasyon Festivali (HAYTEKFEST) hayvancılık alanında faaliyet gösteren girişimci adaylarına, girişimcilere ve yatırımcılara yöneliktir. Dolayısıyla, hayvancılık alanında yenilikçi fikirlere sahip tüm bireyler gerekli başvuruları yaparak katılım sağlayabilecekler.
Sürdürülebilir Kalkınma ve Sürdürülebilir Hayvancılık ana temasında gerçekleştirilecek festivalde Sürü Sağlığı ve Hayvan Hastalıklarında İzleme ve Kontrol Altına Alma Sistemleri, Hayvansal Ürünlerde Çeşitlilik ve Kalitenin Artırılmasına Yönelik İzleme ve Kontrol Sistemleri, Hayvancılık Tesislerinde Enerji Verimliliğinin Artırılması ve Atık Yönetimi, Akıllı Üretim Teknolojileri, Hayvancılık Sektöründe Yapay Zekâ ve Gerçek Zamanlı Sanal Yaşam (Metaverse) Uygulamaları, Kontrol, Hastalıklarla Savaş, Entegre Mücadele, Koruma, Teşhis, Tedavi Teknolojileri, Hayvansal Üretim Teknolojileri, Biyoteknoloji ve Biyogüvenlik, Sürdürülebilir Alternatif Besleme Modelleri gibi farklı konularda 9 alt tema bulunmakta.
Festivalde Dereceye Giren Projeler Ödüllendirilecek
Festivale katılanlar arasında dereceye girenlere de ödüller verilecek. Yarışmalarda birinciye 100.000 TL, ikinciye 75.000 TL, üçüncüye ise 50.000 TL ödül verilecek. Bunun yanında dereceye giren projelereMAKÜ-BAKA Teknokent Kuluçka Merkezi ve ücretsiz ofis desteği de sağlanacak. Ayrıca festivalde melek yatırımcı buluşmaları kapsamında proje sahipleri ile sektördeki yatırımcı firmaların buluşması da sağlanacak.” şeklinde konuştu.
Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ise son buldu.