Giresun’daki ‘ıspanak zehirledi’ iddiaları İzmirli üreticiyi vurdu
Giresun’da ıspanak yedikten sonra atropin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişinin taburcu olması, 2 yıl önceki ‘ıspanak krizi’ne benzer bir durum yarattı. Giresun’daki iddiaların ardından İzmir’de haller ıspanak almamaya başlayınca üretici mağdur oldu. 100 işçinin çalıştığı tarlalarda 10 işçi kaldı.
Giresun ve Trabzon’daki zehirlenme vakaları sonrası İzmir’deki hallerin ıspanak almaktan çekindiği belirtildi. Bu durum, 2 yıl önceki ‘ıspanak krizi’ni yeniden gündeme getirdi.
Giresun’da ıspanak yedikten sonra atropin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişi, taburcu olmuş; Giresun İl Sağlık Müdürlüğü son günlerde alınan ıspanakların tüketilmemesi uyarısında bulunmuştu.
Bu olayın üzerinden birkaç gün geçmesinin ardından, Menemen’deki ıspanak üreticileri ve işçiler, kuraklık nedeniyle zor bir dönem geçirmelerinin ardından bir de zehirlenme vakaları nedeniyle zora düştüklerini aktardı.
Ispanakta kullanılan zirai ilacın domates, lahana gibi pek çok üründe kullanıldığını aktaran ziraat mühendisleri ise, ıspanağın ‘günah keçisi’ ilan edilmesine tepkili.
İŞÇİLER TARLADAN DÖNDÜ
Çiftçiler, ürettikleri ıspanakların haller tarafından alınmadığını, günde yaklaşık 100 işçinin çalıştığı tarlalarda bugün sadece 10 işçinin çalışabildiğini ifade etti.
Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl ise. bu yıl kuraklıktan dolayı zor bir sene yaşadıklarına vurgu yaptı.
Karagöl, “Çiftçimiz zor şartlarda ıspanak yetiştirdi. Bu yılki verim, zaten geçen senelere göre daha az oldu. Geçen yıl da tam bu zamanlarda zehirlenmelerle ilgili böyle spekülasyonlar çıktı. Bu haberlerden dolayı sıkıntı yaşıyoruz” dedi.