Erzurum, Türkiye’nin et üretimine ikinci sırada
Büyükbaş hayvancılıkta önemli yere sahip olan Erzurum, ülkenin et üretimine katkılar sunuyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Akar, kentin hayvancılık potansiyeli ile meralar konusunda bilgi verdi.
Ülke genelinde büyük bir hayvancılık potansiyeline sahip olan ve Türkiye’nin “et deposu” olarak nitelendirilen Erzurum, büyükbaşta ikinci sırada yer alıyor.
KIRMIZI ET ÜRETİMİNDE ERZURUM’UN ETKİSİ ÖNEMLİ
Erzurum’da üretilen hayvanlar, yurt içine pazarlanarak, sevk edildikleri şehirlerdeki çiftliklerde belirli canlı ağırlığı kazandıktan sonra kırmızı et ve et ürünleri olarak piyasaya sürülüyor.
ERZURUM’DAN YILDA ORTALAMA 150-200 BİN DÜVE SEVKİYATI VAR
Son yıllarda besiciler ile çiftçilere verilen desteklerle hayvan varlığında artış sağlanan kentte, yılda ortalama 150-200 bin düve (1-2 yaşında dişi sığır) batı illeri başta olmak üzere besiciliğin yoğun olduğu yerlere sevk ediliyor.
“ERZURUM’DA HAYVAN POPÜLASYONU SON YILLARDA DAHA DA ARTTI”
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kentte son yıllarda artan hayvan popülasyonunun sadece kentin ekonomisine değil ülke ekonomisine de önemli katkı sunduğunu ifade eden Akar, “Besilik materyal açısından Türkiye’yi besleyen bir iliz. Yılda 150-200 bin civarında hayvanı başta Ankara, Kırşehir, Afyon, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere birçok ile gönderiyoruz.” dedi.
“KENTTE 40 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN VAR”
Akar, hazırlanan projelerle kaba yem üretiminin artırılmasının hayvancılıkta yeni bir dönemi başlattığını belirterek, 2019-2020 verilerine göre kentte büyükbaş hayvan sayında 40 bin civarında artış yaşandığını dile getirdi.