Sorting by

×
DünyaGıdaGüncelTeknoloji

BENEO, Fi Europe 2023’te Bitki Bazlı Sığır Eti ve Kıyma İnovasyonunu Yeniden Tanımlıyor

BENEO, geçen yıl MeatlessB.V.‘i satın alma başarısı üzerine inşa ettiği bitki bazlı yolculuğundaki bir sonraki kilometre taşını, Fi Europe 2023‘te açıklamaktan gurur duyuyor. Şirket ,2024 yılı başında,yarı mamul ürün portföyünü bitki bazlı Meatless® parça sığır eti ve kıyma ile genişletmeyi planlıyor. Son derece yenilikçi teknolojisi sayesinde BENEO, otantik sulu ve et benzeri dokulu sığır eti alternatifleriyle üreticilere bitki bazlı trendden yararlanmaları için ölçeklenebilir ve etkili bir yol sunuyor.

Avrupa’daki et ikamesi tüketicilerinin %76’sı sığır etini çekici bir et ikamesi türü olarak görürken , sığır eti alternatiflerine olan talep yükseliyor. BENEO’nun bu yeni çözümü, üreticilerin lezzetli sığır eti alternatiflerine yönelik tüketici talebini karşılamasına yardımcı olurken, basit ve kısa bir bileşen listesi ile işlenmesi kolay, yarı mamul ürünler sunuyor. BENEO’nun düşük enerjili işleme teknolojisi, bitki bazlı sığır eti alternatiflerinin sadece lezzetli olmakla kalmayıp aynı zamanda sürdürülebilirliğe de fayda sağladığı anlamına gelir.

Dondurulmuş formda mevcut olan Meatless® parça sığır eti ve kıyma ürünleri, mantar ve bezelye proteininden üretilmiştir ve otantik sığır eti benzeri bir görünüm sağlamak için renklendiriciyle zenginleştirilmiştir. Yüksek ısı stabilitesi ve su tutma kapasitesi sayesinde fırında veya kızartıldığında bile sululuğunu ve lezzetini korur.Ayrıca, dolgun ve ağızsulandırıcı tadı, son ürünlerdeki yağ içeriğinin azaltılmasını sağlayarak daha sağlıklı seçenekler için gelişen tüketici tercihleriyle mükemmel uyum sağlar. Meatless® dana parçaları, yüksek sıcaklıkta karıştırarak uygulan kızartmalar ve güveçler için, Meatless® kıyma ise lazanya, marinatlar ve soslar için idealdir.

BENEO Yönetim Kurulu Üyesi Niels E. Hower şöyle diyor: “Nüfusu artan bir dünyada, verimli gıda üretimi sadece gıda güvenliği ve çevrenin korunması için bir gereklilik değil; aynı zamanda ekonomik bir zorunluluktur. Yeni bitki bazlı gelişmelerin ön saflarında yer almaktan heyecan duyuyoruz. Tüketicilerin yüksek ilgisi nedeniyle, uygun maliyetli bitki bazlı çözüm yelpazemizi, mevcut üretim süreçlerine kolayca entegre edilebilen sığır eti alternatiflerini de kapsayacak
şekilde genişletmeye karar verdik. Alternatif pazar, büyük ölçüde tavuğun veya hamburger ve köfte gibi işlenmiş uygulamaların yerini almaya odaklanmıştır. Bu nedenle, eklenen Meatless®parça sığır eti ve kıyma ürünleri, üreticilere daha da geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor.”

Fi Europe’un ziyaretçileri, BENEO-Technology Center -Teknoloji Merkezi’nden Mutfak Şefi JelbrichHendrickx‘in ağız sulandıran bitki bazlı yemekler hazırlayacağı ve gelecekte olacakların cezbedici bir ön izlemesini sunacağı standında BENEO’nunMeatless® parça sığır eti ve kıyma ürünlerini ilk kez tadabilecekler.

BENEO, gıda, yem ve ilaç endüstrisi için doğal kaynaklardan bitki bazlı fonksiyonel bileşenler geliştirme ve üretme konusunda uzun vadeli deneyime sahiptir. Sağlığı destekleyerek, tat ve dokuyu optimize ederek, çok çeşitli ürünlerin besinsel ve teknik özelliklerini geliştirmeye yardımcı olur.

BENEO, benzersiz bir uzmanlık zinciri sayesinde, müşterilerine sağlıklı bir yaşam tarzını bütünsel bir şekilde destekleyen yeni ürün fikirleri konusunda tavsiye ve ilham veriyor. Bu uzmanlık zincirine, beslenme bilimi ve mevzuatına ilişkin belirleyici bilgiler sağlayan BENEO-Institute ve uygulama teknolojisinde danışmanlık yapan BENEO-Technology Center dahildir.

2007 yılında kurulan BENEO, 80’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir, 1000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir ve Belçika, Şili, Almanya, İtalya ve Hollanda’da her zaman yüksek kaliteli malzemeler sunan altı son teknoloji üretim tesisine sahiptir.