Sorting by

×
GıdaGüncel

Bankacıyken hobi olarak başladı, Antalyalıları cağ kebabı lezzetiyle buluşturdu

Bankacıyken hobi olarak evinde yaptığı cağ kebabını birkaç kez tatile geldiği Antalya’daki potansiyeli görüp sektöre çeviren müteşebbis, şimdi iki restoranla Antalyalıları çağ kebabı lezzetiyle buluşturuyor.

Antalya’da iş dünyasının uğrak yeri Halis Erzurum Cağ Kebap restoranın ilk şubesini 2008 yılında Akdeniz Sanayi sitesi içerisinde açan Murat Dağaşan, ikinci adres olarak 2015 yılından bu yana Uncalı Mahallesi’nde Antalyalılara hizmet veriyor. Ürünlerinin tamamının özel olarak Erzurum’dan geldiğini ifade eden Murat Dağaşan, “Tuzu Kars’tan, baharatı İstanbul’dan geliyor. Kaliteli etimize muhabbet otumuzu katıyoruz. Lezzetimizin sırrı burada. Misafirlerimiz eti bilen ve eti seven insanlar. Bu iş hile kabul etmez” dedi.

Cağ kebabına hobi olarak başladığını kaydeden Murat Dağaşan, “Cağ kebap benim mesleğim değildi aslında hobi olarak başladım. İzmir’de bankada çalışıyordum. Antalya’ya sadece tatile geliyordum. Ama cağ kebap sevdam vardı. Her hafta sonu mutlaka yapardım. Buraya tatile gelip giderken böyle bir işletmenin eksikliğini hissettim ve 2008 yılında istifa ederek, Akdeniz Sanayi içerisinde bulunan ilk dükkanımda işe başladım” diye konuştu.

Antalya damak tadına uygun lezzet
Antalya’nın bu lezzeti sevdiğini ve beğendiğini ifade eden Murat Dağaşan, “Antalya’da insanlar et konusunda biraz daha seçici. İlk aylar biraz sıkıntı çektik ama sonra iklimin sıcak olmasından dolayı etimizi değiştirdik. Kuzu budundan yapmaya başladık. Dağ hayvanı tercih ediyoruz, eti daha lezzetli. Kendimize özel ve Antalya damak tadına uygun özel bir cağ kebap çıkardık. Beğendiler” ifadelerini kullandı.