Sorting by

×
ÇevreEkonomiGıdaGüncelKırsalTarım

Aydın’da kestane için harman zamanı…

    Aydın’da kestane hasadından 1 ay sonra başlayan harman işlemi sürüyor. Hasattan sonraki süreçte gömüde kalan kestaneler harman makineleriyle hem kabuklarından ayrılıyor hem de boyutlarına göre çuvallanarak alıcılarını beklemeye başlıyor.

Haber: Aydın İl Enformasyon

Aydın’da kestane harmanı devam ediyor.

Yüksek rakımdan dolayı soğuklarla da mücadele eden üreticiler yaktıkları ateşle ısınarak, bazen de şarkılar söyleyerek işlerini eğlenceli hale getiriyorlar.

Efeler İlçesi Eğrikavak mahallesinde kestane harmanı yapan üreticiler yardımlaşarak işlemlerin daha kısa sürede bitmesini sağlıyorlar.

Ekim ayıyla birlikte başlanılan kestane hasatı sonunda kestaneler gömü denilen büyük çukurlara doldurularak üstleri eğrelti otlarıyla kapatılıyor.


Yaklaşık bir ay gömüde kalan kestaneler sıcak günlerde ıslatılarak nemli durmaları sağlanıyor. Bir ay sonunda gömüden çıkarılan kestaneler harman makineleriyle hem kabuklarından ayrılıyor hem de boyutlarına göre çuvallanarak alıcılarını beklemeye başlıyor.

Eğrikavak Mahallesinde kestane üreticiliği yapan İsmail Ceylan tüm bu işlemlerin çok yorucu olsa da ürünün daha lezzetli olması için gerekli olduğunu ve coğrafi işarete sahip olan lezzetli Aydın kestanesinin beğenilerek tüketildiğini belirtti.

Tarım Orman Ekranı

Bir yanıt yazın