GıdaGüncel

Metro’nun kampanyası: “Tabağında Ne Var?”

Gıda güvenliği konusunda hayata geçirdiğimiz yeniliklerle sektöre öncülük ederek, Türkiye’de ilk kez 2014 yılında başlattığımız izlenebilirlik uygulamasını, “Tabağında ne var?” hareketiyle bir adım öteye taşıyoruz. Kırmızı et, balık ve bal ürünlerinden sonra bu uygulamamıza meyve ve sebze ürünleriyle devam ediyoruz.

Yaklaşık 200 tedarikçimizle birlikte 1.550 tarla ve binlerce dönümlük üretim alanını sistemimize dahil ederek ve düzenli olarak denetleyerek, 430 meyve sebze çeşidinde geliştirdiğimiz dijital izlenebilirlik sistemini müşterilerimize sunuyoruz. Bu uygulama ile insan sağlığına zararlı maddeleri pestisit (tarım ilacı) ve ağır metal analizleri dahil olmak üzere 530 parametrede analiz ediyor ve yalnızca bu testleri geçen ürünleri raflarımızda bulunduruyoruz. Yaptığımız analizleri izlenebilirlik bilgileri arasında müşterilerimize de sunuyoruz ve bilgiyle beslenmelerini sağlıyoruz.

Hedef ve çıkış noktası nedir?

Güvenli gıdaya erişimin her zamankinden daha fazla önem kazandığını biliyoruz.

Müşterilerimizin de güvenli ürün tüketimini önemsiyor ve teşvik ediyoruz.

Metro Türkiye olarak geliştirdiğimiz bu izlenebilirlik sistemiyle hem müşterilerimizin bilgilenmesini ve bilinçlenmesini sağlıyoruz hem de iş birliği yaptığımız kooperatif ve tedarikçilerine bağlı 105.000 üreticiyle birlikte yerel üretimi destekliyoruz.

QR kodla meyve sebze izleme nedir, nasıl çalışır?

Tüketiciler, mağazalarımızda yer alan meyve ve sebzelerin de tarladan rafa gelene kadar geçirdiği tüm süreçlerin bilgisini sadece ürünlerin üzerlerindeki QR kodu okutarak elde edebiliyor.

Mağazalarımızda yer alan toplam 8.500 adet ürünü kapsayan 430 taze sebze ve meyve çeşidinin tarladan sofraya uzanan hayat hikayesi, 15 farklı kriterdeki izlenebilirlik bilgileri ile paylaşılıyor.

Hem profesyonel müşterilerimiz hem de son tüketiciler, ürünün etiketinde yer alan QR kodu okuttuğunda, hangi çiftçinin ürünü hangi tarlada ne zaman hasat ettiğinden, ürünün pestisit ve ağır metal analizlerine, hasat edildiği tarladan, paketlendiği tesislerin gıda güvenliği ve adil çalışma koşullarına uyumluluk denetimlerine, organik ürün sertifikasından, besin değeri analizlerine kadar tüm hikayesini görebiliyor ve güvenle tüketebiliyor.