KARDEŞ BİTKİLER SİSTEMİ DOĞAL TARIMIN BELKEMİĞİ
Kardeş Bitkiler Sistemi, sistem içinde kullanılabilen çiçekler, aromatik bitkiler ve sebzelerin doğru konumlandırılmasıyla, doğal ve organik olarak yapacağınız sebze üretimi sırasında böcek ve hastalık zararlarını en aza indirerek, kimyasal ilaç kullanmadan, size ve en önemlisi doğaya zarar vermeden sebze üretmenizi sağlayan bir sistemdir.
Bitkilerin birbirine destek olması ilkesini benimseyen Kardeş Bitkiler Sistemi, içinde ayrıntılar barındıran bir uygulama olmakla birlikte, sistemin doğru kurulmasıyla, kendi kendine yeten bir bahçe oluşturulmasının yanında, görsel olarak da bir şölen sunar.
Kardeş Bitkiler Sistemi
Hastalık ve böcek zararı riskini en aza indirir
2 Bitkiye Koruma sağlar
Tuzak bitki olarak kullanma şansı sağlar
Yararlı böceklerin popülasyonunun artmasına yardımcı olur
Ürün hasatında çeşitlilik sağlarsınız
Bitkilerin hepsi kök ve yeşil aksamlarından bazı gazlar salgılarlar. Bu gazlar bazı bitkilerin büyümesi, lezzetli meyve vermesi, hastalıklara dayanıklı olması, o bitkinin zararlısı olan böcekleri uzaklaştırılması gibi işlere yararken, bazı bitkiler için de ölümcül etkilerle sonuçlanıyor.
Kardeş Bitki Sistemi, iki veya daha fazla bitkinin karşılıklı yarar için bir araya getirilmesidir. Örneğin, bazı bitkiler birbirlerinin besin gereksinimlerini, büyüme alışkanlıklarını veya haşere itici yeteneklerini karşılamalarına yardımcı olmak için birlikte yetiştirilebilir. Bitkilerin bu kazan kazan metodunu kullanarak, çok rahat yetiştiricilik yapabiliriz.
İki veya üç bitkiyi yanyana koyduk ‘aa bak gördün mü işe yaradı’ gibi basit bir işlem olarak görmeyelim. Doğal tarımın belkemiği bir sistemdir.
Sistem içinde yüzlerde bitki kullanma şansınız olabilir ancak doğru kullanımları söz konusudur.
Bunlardan bazıları;
Aromatik otların hepsi: Nane, Adaçayı, Biberiye, Fesleğen, Frenk soğanı, Kekik, Mercanköşk, Kişniş, Melisa, Tarhun Zahter, Karakekik…
Latin Çiçeği, Kadife Çiçeği, Yıldız Çiçeği, Kara Gözlü Susan, Vapur Dumanı, Amarath, Kozmos, Papatya çeşitlerinin hepsi özellikle Krizantem Papatya, Aslanağzı, Hezeran çeşitleri, Lavanta…
Cipriska Otu, Arı Balsam Otu, Hodan Otu, Karabuğday, Kedi Nanesi, Catnip,
Karakafes, Calendula ve Kuzukulağı…
Costmary (Pireotu, Gümüşdüğme)…
Akşamsefası, Sardunya…
Horehound (Mayasılotu, Melocan) Melisa ve Limonotu, Citronella Otu, Selamotu (Kurtbağrı, Aşkotu)
Ve bahçede olmazsa olmaz: Dereotu ve ıspanak…