Sorting by

×
DestekEkonomiGüncelKırsalTarımTeknoloji

Çiftçi eğitiminde yeni dönemin yol haritası çiziliyor…

    Çiftçilerin güncel bilgilerle buluşacağı yeni bir dönem için eğitim programları şekilleniyor. Bu amaçla sektör temsilcilerini buluşturan Tarım Alanı Yaygın Eğitim Programları Çalıştayı Ankara’da başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen çalışmada 375 kursun başlığı ele alınacak, içerikleri güncellenecek. Çalıştayın ana amacı daha çok çiftçiyi bilgiyle buluşturmak.

Tarım Alanı Yaygın Eğitim Programları Çalıştayı Ankara’da başladı.

Çok sayıda sektör temsilcisini bir araya getiren çalışmanın ilk adımı Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle atıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel, tarımın hayat boyu öğrenmeyle çok örtüşen bir alan olduğunu belirterek; “Bizim çok rahat çok işlevsel çalışabileceğimiz, çok yeni şeyler yaratabileceğimiz bir alan tarım. Bağımsız bir alan. Sektöre hizmet eden, çiftçi dışındaki tüm bireylere hizmet etmek isteyen bir alan tarım. Halk Eğitim merkezlerimizin tarım ve hayvancılık alanında düzenlediği kurslarla binlerce bireye mesleki beceriler kazandırıyoruz ve bunu daha da artırmak istiyoruz.” dedi.

Eğitimli kadın çiftçilerin başarı hikayeleri yazdığını hatırlatan Yiğitel şöyle konuştu: “Çiftçiye ürününü nasıl satacağını, bunu nasıl patentleyeceğini, bunu nasıl ambalajlayacağını, kiminle çalışacağını ya da kiminle bu markalaşmayı yaratması gerektiğini, kafasındakini nasıl ürüne dönüştürmesi gerektiğini anlatmak istiyoruz.”

Çalıştayın amacının çiftçileri yeni bilgilerle buluşturmak olduğunu vurgulayan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, çalıştayın çıktılarının önemini şu sözlerle ifade etti: “375 kurs başlığını ve içeriğini güncelleyerek çağımızın gereklerine uygun hale getirmek. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı olarak güç birliği yapılan kurumlarla birlikte geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize ve elbette yetişkin vatandaşlarımıza yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri yapmak bizim asli vazifemizdir.”

Sekiz farklı başlıkta çalışan ve kamu, üniversite, eğitim, sivil toplum temsilcilerinden oluşan gruplar Tarım Alanı Yaygın Eğitim Programları Çalıştayı için görüşmelere başladı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel, çalıştayın sektör için önemini Tarım Orman Ekranı mikrofonlarına şöyle anlattı: “Özellikle; e-ticaret, kadın kooperatifleri bunları son derece önemsiyoruz. Tarım Bakanlığının etkinliklerine katıldığımızda da kadınların gücünü görüyoruz. Onların ne kadar aktif rol oynadığını farkındayız. Tarım çok geniş bir alan, tarım çok önemli bir alan. Türkiye’de tarım soframıza gelen anlamında değil. Geleceğimiz demek tarım. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu çalışmaya katkı sağlamak çok onur verici.”

Çalıştaya; Tarım ve Orman Bakanlığından 8 Genel Müdürlük, 9 Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığından 3 Genel Müdürlük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 9 sivil toplum kuruluşu, Ankara Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinden akademisyenler ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından konu uzmanları katılıyor. Orman Genel Müdürlüğü toplantı ve eğitim salonlarında üç gün boyunca devam edecek olan çalıştay sonunda katılımcıların öneri ve görüşleriyle bir rapor hazırlanacak. Elde edilecek çıktılarla mevcut kurslar güncellenecek. Yeni kurs başlıkları belirlenecek.

Tarım Orman Ekranı

Bir yanıt yazın