ÇevreDestekEkonomiGüncelKırsalTarım

Yüksekova’da ceviz hasadı başladı..

Hakkari’nin Yüksekova’da büyüklüğü ve lezzetiyle dikkat çeken cevizin hasadına başlandı. Yüksekova ilçesinde Ericik Mezrası’da yetiştirilen, büyüklüğü ve lezzetiyle dikkat çeken cevizden yüksek verim bekleniyor. Ericik Mezrasında bulunan ceviz vadisi, köylüler için de önemli, bir gelir kapısı. Ceviz üretimi yapan Yılmaz Ailesi bireyleri genç-yaşlı bir araya gelerek sezonun hasadını gerçekleştirdi.

Yüksekova ilçe merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan Bağdaş köyünün Ericik Mezrasında ceviz yetiştiriciliği yapan Yılmaz Ailesi, gelir kapısı olan cevizin hasadını yoğun bir çalışma mesaisinin ardından tamamladı.

Ceviz vadisinde hasat bölgesini ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yılmaz ailesine kolaylık dileyerek bereketli bir sene temennisinde bulundu.

Ceviz yetiştiricisi Abdurrahman Yılmaz, senenin bereketli geçtiğini ve 5 ton civarında ceviz beklediklerini söyledi. Ceviz vadisinde ailece çalıştıklarını belirten Abdurrahman Yılmaz, “Yıllar önce Adilcevaz’dan getirdiğim ceviz ağaçları, yılların emekleriyle büyük çapta verim vermeye başladı. Bu sene hasat yapmaya başladık. 5 tona yakın ceviz bekliyoruz. Ailece hepimiz de ceviz hasadını gerçekleştiriyoruz. Zordu ama ben bunu en iyi şekilde başardım, bunu herkes de başarabilir. Bugün bizi köyümüzde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın