ÇevreDestekGüncelTarımTeknoloji

Okulda organik tarım haftası kutladılar..

Çocuklar, ‘Toprağa Saygı Geleceğe Yatırım Organik Tarımda’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte organik tarımla tanıştı. Özel bir eğitim kurumunun Ankara’da düzenlediği “Organik Tarım Haftası” etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Tarım teknolojileriyle tanışan minikler; ata tohumundan, topraksız tarıma, kök boyadan su tasarrufuna kadar birçok konuyu aktivitelerle öğrendi.

Okullar tarım atölyesine dönüştü, öğrenciler organik tarımla tanıştı.

Ankara’da hizmet veren bir özel eğitim kurumu geçtiğimiz günlerde “Organik Tarım Haftası” etkinlikleri düzenledi.
“Toprağa Saygı Geleceğe Yatırım Organik Tarımda!” sloganıyla hayata geçirilen etkinlikte çocuklar topraksız tarımla bitki yetiştirirken su tasarrufunu öğrendi.

Ata tohumuyla tanışan öğrenciler doğal sanat atölyelerinde doğal sanat atölyelerinde elde ettikleri kök boyaları ile kumaşların üzerine özgün çalışmalarını yapıp sergilediler.

Okul bünyesinde Organik Tarım Haftasına özel doğal sanat atölyesi ve “Geçmişten Günümüze Tarım Aletleri Müzesi” kuruldu.

Geleceğin tarımına da yer verilen etkinlikte; makine öğrenmesi kodları ile besinlerin büyümesini takip eden bir uygulama da geliştirildi. STEAM ve Yeşil Terapi derslerinde öğrendikleri bilgileri organik tarımın önemini vurgulamak, sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırmak için kullanan öğrenciler, topraksız tarım stantlarında belirli minerallerle suyu döndürerek hem su tasarrufu sağlayıp hem de toprak kullanmadan bitkilerini yetiştirdiler.

Okulda organik tarımı öğrenen çocuklar bu alanda; SCRATCH programı üzerinden teknoloji ve tasarım dersi kapsamında makine öğrenmesi kodları ile besinlerin büyümesini takip etmek amacıyla geliştirdikleri projeleri ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu.

Öğrencileri, öğretmen ve velileri tarımla buluşturan Organik Tarım Haftası etkinliğine Tarım ve Orman Bakanlığı da destek verdi.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın