ÇevreEkonomiGıdaGüncelSağlıkTarımTeknoloji

Raf ömrünü uzatan teknoloji gençlerden geldi..

Teknofest 2024 Adana’da tarım alanında şampiyon olan gençler vatandaşlarla buluştu. Gıdadan pamuğa, yapay zekadan satışa kadar pek çok teknoloji geliştiren gençler WebTarımTv’ye konuştu. Haber serisinin ilk konukları ise geliştirdikleri gıda ambalajıyla raf ömrünü yüzde 20 uzatmayı hedefleyen gençler oldu.

Adana Teknofest 2024’e vatandaşlar akın etti.

Teknofest’te tarım teknolojileri de yerini aldı. Daha önceki Teknofest yarışmalarında dereceye giren gençler geliştirdikleri teknolojileri vatandaşlara tanıttı. Gençler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Webtarımtv ise ödül alan gençlerle buluştu. Webtarımtv Adana Teknofekst haber serisinin ilk konukları Sakarya’da kendi şirketlerini kuran Fatih Tür, Mustafa Çelik ve Simay Erbay oldu.

Üç girişimci kurdukları şirketle gıdaların daha uzun süre korunması için yeni bir teknoloji geliştirdi. Çalışmaları sonucunda petrol ürünlerinden elde edilen ambalajlara alternatif yeni bir ambalaj gıda sektörüne kazandırıldı.

Fatih Tür, geliştirdikleri ambalajın içeriği nedeniyle hem insan sağlığını hem de çevreyi koruduğunu belirtti. Tür ayrıca ambalajın üzerinde yer alan son kullanma tarihinin sonradan değiştirilemeyeceğine işaret etti.

Tübitak 1812 BIGG yatırımıyla şirketi kurduklarını belirten Tür, geliştirdikleri teknolojiyle yüzde 20’ye kadar raf ömrünü uzatabileceklerini dile getirdi.

Tür, teknolojiye hevesli gençlere tavsiyelerde de bulunarak geliştirdikleri teknolojileri fuarlarda yatırımcılarla buluşturabileceklerini belirtti.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın