DestekEkonomiGüncelKırsalTarım

TARSİM, 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi’nde..

    3.Uluslararası Sigorta Zirvesi, 1-2 Ekim tarihleri arasında, İstanbul’da, Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

13. Sigorta Haftası kapsamında, sigorta sektörünün gündemindeki konuları değerlendirerek, çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Zirve’nin açılış konuşmalarını, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Davut Menteş, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Çelik, konuşmasında, 2024 yılı için Türkiye ekonomisinde büyümenin %3,5 olarak beklendiği ve 2027 yılında hedefin %5 olduğunu belirterek, mali disiplinin önemine vurguda bulundu. Eylül ayı başında açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile fiyat istikrarının sağlanarak, sürdürülebilir ekonomik büyümenin hedeflendiğini de aktaran Bakan Yardımcısı Sayın Çelik, sigorta sektörünün katkıları ve katılım sigortacılığındaki gelişmelerle ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Menteş ise, sigorta sektörünün dayanıklılığı için önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, Türkiye Sigorta Birliği’ne bağlı şirketlerle iş birliği içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Zirveye, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel’in yanı sıra çok sayıda paydaş kurum ile ulusal ve uluslararası düzeyde sektör temsilcisi katılım sağladı. “Koruma Açığının Azaltılması: Türkiye’nin Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu” temasıyla düzenlenen Zirve’de, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan doğal afetlerin, sigortanın önemini artırdığına dikkat çekilerek; küresel ölçekte önemli dönüşümlerin yaşandığı bir dönemin beklendiği ve sigorta sektörüne önemli fırsatlar sunulacağı belirtildi.

Toprak Haber

Bir yanıt yazın