DestekDünyaEkonomiGüncelKırsalTarım

Ortak Tarım Politikası Ağı 26 Bölgesel toplantısı yapıldı

Ortak Tarım Politikası Ağı 26 Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıda 26 farklı bölgedeki kırsal kalkınma programları konusundaki gelişim ele alındı. Ayrıca bölgelere uygun stratejilerin hayata geçirilmesi gerekliliği vurgulandı.

Haber: Bursa İl Enformasyon

Bursa’da ortak Tarım Politikası Ağı 26 Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komitesi Toplantısı yapıldı.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen katılımcılar, kırsal kalkınma programları konusundaki gelişimi ele aldı.

Toplantıda ayrıca Ortak Tarım Politikası Ağı’nın Türkiye’de yaygınlaştırılması ve bölgelerin ihtiyaçlarına uygun stratejiler geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun “Öncelikle Bursa, Yalova, Bilecik ve komşu illerden gelerek bu çalışmaya katılan, her kesimden tüm paydaşlara saygılarımı sunuyorum. Aynı zamanda bende hem bir ziraat teknisyenim, hem vali yardımcısıyım. Bu kürsüde sizlerin karşısında olmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Tabi Tarımın ülkemizde GSYH içerisindeki payına baktığımızda bir düşüş gösteriyor olsa da, Türkiye ve AB ülkelerinde yakın rakamlar görmekteyiz. Ancak tarıma bağlı sektörler ele alınacak olunursa bu rakam daha da yükselecektir. Çünkü tarım bütün sektörlerin ana tedarikçisi, ana üreticisi rolündedir. Tarımın önüne çıkan en önemli meselelerden biri de tarımsal işgücüdür. Klasik tarım işçiliği ile geçimi sağlayan kesimin düşmesinin sebebi, tarımsal verimliliğin artması ile beraber ortaya çıkmıştır. O işsizliği başka sektörlerdeki sorunu gideren bir durum olarak değerlendirmek daha faydalı olmuştur. Türkiye’nin AB üyeliği çerçevesi şeklinde gelişen Kırsal Kalkınma projelerinin gelişimi önemlidir. TKDK, Tarım ve Orman Bakanlığımızın şemsiyesi altında buluşup çok kıymetli teknik güzel çalışmalar üretiyorlar. Bakanlığımızın eğitimleri sayesinde çiftçilerimizin AB desteklerinden yararlanması bizleri mutlu etmektedir. Böyle bir program düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar da “AB Tarım sektörünün hem yerel hem de küresel zorluklarla başa çıkmasını sağlamak amacıyla Yeni Ortak Tarım Politikasını kabul etmiştir. AB Yeni OTP ile uzun vadeli gıda güvenliğini sağlamak için; Akıllı, Sürdürülebilir, Rekabetçi, Dirençli ve Çeşitlendirilmiş bir tarım sektörüne geçişi amaçlamaktadır. Ortak Tarım projesi için AB bütçesinden 2021-2027 yılı için toplam 386 milyar Euro bir bütçe ayrılmıştır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Dr. Şenay Sevengör‘ün sunumuyla devam ederek, soru-cevapla bitti.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın