GıdaGüncelKırsalTarım

Erzurum 1 tane daha modern süt işleme tesisine kavuştu.

Erzurum’da faaliyet gösteren 6 küçük süt işletmecisinin birleşerek 70 BG ve 21.000 ton/yıl kapasiteli çağımız teknolojileriyle donatılmış, AB standartlarında faaliyet gösterecek büyük ve modern bir Süt Üretim tesisinin onay belgesi Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar tarafından tesisi ziyareti sırasında kendilerine bizzat verildi. Bu ortaklığı önemsediğini belirten Akar ilimizde faaliyet gösteren tüm sektörlerde bu tür birleşmelerin oluşarak birlikten güç doğacağına inandığını söyleyerek Erzurum’da ulusal markalar oluşması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.
2. OSB de faaliyet gösteren süt işletmesinin ilimiz için bir marka olmasını ve diğer tüm sektörlerede örnek olmasını belirten Akar bu tür işletmelerin Erzurum ekonomisine milli gelire, istihdama ve kişisel refaha katkı sağladığının da altını çizdi. Bu tarz tesisler sayesinde hayvancılıkla uğraşan çiftcilerimizin de emeklerinin karşılığını alacağını belirten Akar,” Modern bir Süt işletmesinin üreticilerinin yanı sıra, tüketicilerine sunduğu güvenilir ve kaliteli gıda ile yaşam kalitelerinin yükselmesine ve sağlıklı nesiller yetişmesine öncülük edecek” dedi.

”İlimiz için çok büyük katma değer getiren bir faaliyet olarak gördüğümüz bu ortaklığın, bir lokomotif olduğunu, İlerleyen aşamalarda da Bal paketleme, Dut Pekmezi Üretimi, Şekerli Mamüller üretimi (Pestil Köme),Çerezlik Ayçiçeği Üretimi, Yöresel Unlu mamüller üretimi gibi diğer üretim sektörlerde bu tür ortaklıkların yapılarak Erzurum için ulusal markalar oluşmasını bekliyoruz”diyen Akar,

Firmaların bu şekilde birleşerek örnek ulusal marka tesisler oluşturulmasının, birlikte olmanın faydalarını anlatarak tesisin Erzurum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.