ÇevreDestekGüncelKırsal

Eğirdir Gölü Korumaya Alındı

    Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Eğirdir Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete ’de yayımlanan kararlara göre; Isparta İli, Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve yalvaç ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Eğirdir Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan ve son yıllarda kuraklık başta olmak üzere çeşitli sebeplerle su seviyesi düşen Eğirdir Gölünün zaman içerisinde tamamen yok olmaması adına Hükümet nezdinde tedbirler alınmaya başladı.

Yetersiz yağışlar nedeniyle eski doluluğu olmayan Eğirdir Gölü ve çevresinde oluşan kirlilik Eğirdir Belediyesi tarafından temizleniyor.

Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Birimi ekipleri, Fen İşleri Müdürünün koordinasyonunda Poyraz Sahil Yolu’nda göl ve kıyı temizliği çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başladı.

Yaklaşık 4 aydır sürdürülen bu kapsamlı temizlik ve ıslah çalışmaları, Belediye Başkanı Mustafa Özer’in göl ve sahil bandının korunmasına verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Belediye Başkanı Mustafa Özer de bu çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplere destek verdi. Başkan Özer konuyla ilgili olarak; ”Eğirdir Gölü’nün kurtarılması adına, 30-40 kişilik ekiplerimizle tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Doğamızı korumak ve geleceğe temiz bir çevre bırakmak için hep birlikte el ele!”.sloganıyla Eğirdir Belediyesi’nin konuya ilgisini teyit etti.

Ajans32

Bir yanıt yazın