Sorting by

×
EkonomiGüncelKırsalTarımTeknoloji

Sivas’ta tarım fuarı başladı

9. Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçileriyle buluştu.

Haber: Sivas İl Enformasyon

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sivas Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılışına Belediye Başkanı Adem Uzun, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da katıldı.

Belediye Başkanı Uzun, açılış konuşmasında “her yıl 4 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda bir araya geliyoruz. Bu sene de 9. Su düzenleniyor. Sivas tarım ve hayvancılık şehri çok büyük bir coğrafi alanı var. Teknolojik anlamda fuarımızda bir çok firmanın yer alması hem çiftçilerimize bir ufuk oluşturacaktır hem de ilimizin tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

 

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Öztürk tarımın önemini vurgulayarak “9.su düzenlenen fuarımızın tarımımıza, şehrimize, çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Son yıllarda pandemi sonrasında Dünya genelinde gıda krizi yaşandı. Gıda krizinin getirdiği yansımalar, küresel ısınmanın etkileriyle beraber hem Ülkemizde hem Dünyanın birçok yerinde gıdaya ve ürüne ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadık. Gördük ki tarım ve hayvancılık esasen sanayi kuruluşları gibi hepimiz için çok kıymetli ve değerli alanların başında gelmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız diğer meslek odalarımızla beraber önemli atılımlar yapılmaktadır. Birçok farklı sektörde ve alanda önemli hasılatlar elde ediliyor. Bundan sonra da bu gelirlerin artarak devamını temenni ediyorum. Fuarımızın şehrimize, üreticilerimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sivas İl Müdürü Seyit Yıldız da Sivas’ın coğrafi özelliklerine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Son yıllarda özellikle küresel iklim değişikliği ve su kısıtı tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Diğer taraftan artan nüfus ve gelir seviyesi ile gıdaya olan talep artışı, doğal kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasına imkân sağlayacak planlamaları zorunlu hale getirmektedir. Bakanlığımızın yoğun çalışmaları sonucunda Ülkemizde uzun zamandır gündemde olan Tarımsal Üretimin Planlanması hayata geçirilmiş ve 1 Eylül tarihi itibariyle uygulama başlamıştır. Üretim planlaması, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin üretiminin planlanmasıdır. Amacımız, bir taraftan 86 milyon olan nüfusumuzu, diğer taraftan yılda yaklaşık ülkemize gelen 50 milyon turistin ihtiyacı olan gıdayı sağlamak ve üretim fazlası olan ürünleri de ihtiyacı olan komşu ülkelere ihracatını yapmak. Üretim planlaması ile destekleme kalemleri sadeleştirilerek, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde destekleme ödemeleri artırılarak devam edecektir. Bitkisel üretim planlaması, suyu merkeze alarak kayıtlılığı artırmak amacıyla hazırlanmış ve planlamaya uygun ekim yapanlara destekleme miktarında herhangi bir azalma olmadan aksine ilave destek ödemesi yapılacaktır. Planlama dahilin de üretici üretime karar vermeden önce hangi ürüne ne kadar destek alacağını bilmiş olacaktır. Ayrıca destek miktarları girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncellenecek. İlimizin geçim kaynaklarından birini oluşturan tarım ve hayvancılık konusunda fuar organizasyonunun yapılması son derece anlamlı ve önemlidir. Bu fuarımızda da çiftçilerimiz ve tarımsal alanda faaliyet gösteren sanayicilerimiz yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından görme imkânı bulacaklardır. İlimizin kalkınması tarım ve sanayinin ortaklaşa geliştirilmesi ile sağlanacaktır. İl müdürlüğü olarak bu konuda bizlere düşen her göreve hazırız. Fuara katılan tüm firmalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başta çiftçilerimize, sanayicilerimize olmak üzere Sivas’ımıza hayırlı olmasını diliyorum”.

Fuar 9 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Web tarım TV

Bir yanıt yazın