Tarım Bakanlığı gübre firmaları ile toplantı yaptı! Depodaki ürünler gündeme gelmedi!
Tarım Bakanlığında, çiftçinin gübrede yaşadığı mağduriyete çözüm bulmak için gübre firmalarının temsilcileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda gübre firmalarının antrepolarında üre gübresi bulunup bulunmadığı, bulunuyorsa bu ürünün ne zaman, kaç liradan ithal edildiği konusu ise gündeme gelmedi.
ÖZEL HABER / Tarım ve Orman Bakanlığı, üre gübresinde yaşanan sorunları tespit etmek için Türkiye’nin önde gelen gübre fabrikalarının temsilcileri ile Bakanlıkta bir araya geldi. Toplantıda yaşanan sorunlar masaya yatırılırken, asıl sorgulanması gereken gübre firmalarının depolarında ne kadar ürün bulunduğu ve bu ürünlerin ne zaman, kaç liradan ithal edildiği konusunun toplantıda hiçbir şekilde gündeme gelmemesi dikkat çekti.
BAKAN YARDIMCILARI GÜBRE FİRMALARININ TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Üre gübresinin fiyatı bir taraftan son günlerde arka arkaya gelen zamlardan dolayı tonu 3 bin liraya çıkarken diğer yandan tedarikte de önemli sorunlar yaşanması çiftçinin mağdur olmasına neden oldu. Bakanlık, söz konusu sorunu tespit ederek, sahada yaşanan sorunlara çözüm bulmak için Türkiye’nin önde gelen gübre firmalarının temsilcileri ile bir araya geldi.
ASIL SORGULANMASI GEREKEN GÜBRE FİRMALARININ STOKTAKİ ÜRÜN MİKTARI GÜNDEME GELMEDİ
Toplantıya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile Ayşe Ayşin Işıkgece başkanlık ederken, son günlerde fiyat artışlarında asıl sorgulanması gereken gübre firmalarının stoklarında ne kadar ürün bulunduğu ve bu ürünlerin ne zaman, kaç liradan ithal edildiği konusunun toplantıda hiç bir şekilde gündeme gelmemesi dikkat çekti.
IŞIKGECE TOPLANTIYI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, yapılan toplantıyı sosyal medya hesabından paylaşırken, “Bakan Yardımcımız Sayın Hadi Tunç ile gübre sektörünün büyük bir kısmına hitap eden temsilcileriyle bir araya geldik. Ülkemizde gübre üretimi yapan fabrikaların kesintisiz olarak üretime devam etmesi, yurt içi ve yurt dışı bağlantıların yapılarak çiftçilerimize yönelik gübre arz ve tedarikinde problem yaşanmaması adına sektöre yönelik detaylı değerlendirmelerde bulunduk” dedi.
GÜBRE FİRMALARININ GEREKÇEKLERİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI
Alınan bilgilere göre, toplantıya katılan gübre fabrikası temsilcileri gübrede yaşanan fiyat artışlarını tamamen yurt dışı piyasalardaki fiyat artışlarına bağlarken, gübre tedariğinde yaşanan sorunlardan ise gübre bayilerini sorumlu tuttular. Fabrika temsilceri, gübre bayilerinin kuraklıktan dolayı yeterli gübre talebinde bulunmadıklarını ve bundan dolayı gübre verilmediğini belirtmeleri dikkat çekerken, sektör gerçekleri ile örtüşmeyen bu gerekçeleri şaşkınlıkla karşılandı.