ÇevreDünyaEkonomiGıdaGüncel

Hollanda ticaret heyeti Türk meyve ve sebze üreticilerini ziyaret edecek

RAAD International’daki uzmanlar, meyve ve sebze şirketleri için yönetim ve finansal danışmanlık alanında oldukça bilgilidir. Avrupa meyve ve sebze pazarına giren uluslararası şirketler ve bunun tersi de mali, yasal ve idari olarak tam olarak desteklenmektedir. Bu Hollandalı şirket, bu nedenle, meyve ve sebze yönetimi dünyasında bir ev adıdır.

Bu danışmanlık firması yıllar boyunca birçok Türk meyve sebze üreticisi ve ihracatçısına yatırımlar, ortaklıklar kurma ve ticari faaliyetler kurma konularında danışmanlık yapmıştır. RAAD bu yıl İstanbul’da uluslararası bir ofis açtı. Son zamanlarda, bu Türk kentinden uluslararası müşterilere hizmet vermek için dördüncü bir muhasebeci tuttular.

RAAD İstanbul
“Bu son derece iyi çalışıyor. Hollanda’da personel bulmak büyük bir mücadele. Türkiye’de hala yeterince iyi eğitimli insan var, “diye açıklıyor John van Wijk coşkuyla.

“Uluslararası bir pazarda çalışmaktan keyif alıyorlar. Türk meslektaşlarımızın hepsi daha büyük muhasebe firmalarında çalıştı ve şimdi İstanbul’dan uluslararası müşterilerimize hizmet veriyor.”

“Dahası, Avrupa ve Orta Doğu arasındaki konum coğrafi olarak çok elverişli. Ya da Türk meslektaşlarımızın dediği gibi, “Türkiye dünyanın merkezidir” diye devam ediyor John.

Ekim 2020’de Hollanda-Türkiye Ticaret Odası bünyesinde yönetim kurulu üyeliğine atanmıştır. “Bu ağ, geniş bir işletme, uzman ve danışman ağı aracılığıyla bilgiye erişim sağlıyor. Bu nedenle, girişimcilerin, örneğin Türkiye’de faaliyete başlarken doğru seçimleri yapmaları için uygun otoritelerle, şirketlerle ve insanlarla bağlantı kurmalarına yardımcı oluyoruz.”

Ticaret misyonu
Bu ticaret odası, RAAD International ile ortaklaşa olarak, özellikle meyve ve sebze sektörü için Türkiye’ye bir ticaret heyeti düzenliyor. 16-21 Ekim tarihleri arasında olacak. “Geçen yıl, misyon katılımcıları son derece olumlu sonuçlar elde etti. Bu bizi Ekim 2022’de başka bir ticaret misyonu düzenlemeye motive etti, “diye açıklıyor John.

Anton Filippo (LBP Rotterdam), Kees Rijnhout (Jaguar the fresh şirketi), Arie Havelaar (Sawari Fresh) ve Andres Ribas van Oosterom (FruitOne Europe) bu yeni ticaret misyonuna kayıt yaptıranlar arasında. “Ticaret misyonuna devam etmek için zaten yeterli katılımcımız var, ancak Türk meyve ve sebze sektörünün hangi ticari fırsatları sunabileceğine bakan herkes çok hoş karşılanıyor.”

“Harika olan şey, katılımcıların hangi yetiştiricileri ziyaret etmek istediklerini belirleyebilmeleridir. Yerel elçimiz Leyla Damos ve yardımcısı Zeynep Baysarı, bu istekleri karşılayacak yetiştiricileri seçici bir şekilde bulmaya çalışacaktır. Mersin ve Antalya’daki yetiştiricilerle B2B toplantıların yanı sıra Antalya’daki Interfresh Eurasia fuarını ziyaret etmeyi planlıyoruz “diyor Van Wijk.

“Ukrayna’daki savaş ve Türk Lirası’nın devalüasyonu sadece Türkiye’nin meyve sebze ihracatına fayda sağladı. Hollanda-Türkiye Ticaret Odası’ndan girişimcilere, Türk girişimcileri, yetiştiricileri, ihracatçıları, ithalatçıları ve devlet kurumlarından oluşan geniş bir ağa erişim sunuyoruz.”

“Ayrıca bu programı güzel bir all-in oranında sunuyoruz. Gücümüz sadece yenilikçi kişisel çöpçatanlık modellerimizde ve Türkiye ve Hollanda’daki iş bilgimizde yatmıyor “diyor John. “Coğrafi, demografik ve kültürel yönler hakkında da geniş ve derin bir anlayışa sahibiz.”

“Yolculuk, uçuşlar, oteller, yerel ulaşım, rehber / çevirmen ve öğle yemeği / akşam yemekleri dahil olmak üzere ± 2.200 € ‘ya mal olacak. Ticaret misyonunu ilgili taraflarla şahsen tartışmaktan mutluluk duyarım. Ardından, programa dahil edebileceğimiz herhangi bir özel istek olup olmadığını görebiliriz. Böylece katılımcılar belirli zincir ortaklarıyla tanışabilir ve Türkiye meyve ve sebze pazarının sunduğu kapsamlı fırsatlar hakkında yeni bilgiler edinebilirler.”

Kaynak: www.freshplaza.com