ÇevreGüncelKırsalTarım

Samsun Büyükşehir Belediyesi 1. Sınıf Tarım arazisine Hal Yapacak..


Samsun Bafra Türbe mahallesinde yer alan 1. Sınıf tarım arazisi vasfına sahip tarlalar istimlak edildi. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası gereği Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan Bafra İlçesi Türbe mahallesinde bulunan ve 1. sınıf tarım arazisi vasfında olan 190 dekar arazi istimlak edilerek hal yapılması için uygun hale getirilmek isteniyor. Bu bölgede arazisi olan ve arazisinin istimlak edilmemesi için hukuki yollara başvuran çiftçi Mahmut Erol; ”Samsun Bafra Türbe mahallesinde 45 senedir bu topraklarda çiftçilik yaparak geçimimi sağlamaktayım.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tapulu tarım arazilerimizi kamulaştırarak Bafra sebze halini inşa etmek istiyor. Burada benim gibi 20 haneye yakın aile geçimini sağlamaktadır. Burası 1 sınıf sulu mutlak tarım arazisidir. Üç tarafı DSİ’ nin kanalları ile çevrilidir. ”dedi. Bafra ovası olarak bilinen bu arazilerde yılda 3 ürün alındığını, her çeşit buğday, mısır, arpa, kavun, karpuz, kapya biberi domates, karnabahar, brokoli, beyaz lahana, kırmızı lahana, brüksel lahanası, kereviz hatta turunçgil bile yetiştirildiğini söyleyen Erol, ” Herkesin maddi durumu iyi olmadığı için 17 parselin 3 parseline iptal davası açtık ve kazandık. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ nin eylül ayı meclis toplantısında buradaki 191 dönüm 1 sınıf sulu mutlak tarım arazinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım dışına çıkarılması için onaylandığını öğrendik. Buradan Tarım Bakanımıza ve yetkililere sesleniyorum.
Tarım arazilerimizin elimizden alınmasına izin vermeyin biz bu topraklarda üretmeye devam etmek istiyoruz. ”dedi.
”Biz 2020 yılından beri alın teriyle kazandığımız paraları avukatlara veriyoruz Bizim tek istediğimiz kıyamete kadar ürün verecek topraklarımızı betonlaştırmasınlar diye sözlerine devam eden Mahmut Erol,” Yaşadığımız zor şartlara rağmen üretim yapmaya devam etmek istiyoruz. ”dedi.