Rize’de 25-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek GastroRize II. Ulusal Karadeniz Gastronomi Günleri için geri sayım başladı!
Doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ile de eşsiz bir kültüre sahip olan Rize’yi tüm yurda tanıtacak GastroRize II. Ulusal Karadeniz Gastronomi Günleri 25-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Rize Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek festivalde, saklı kalmış lokal ürünler, mutfak ustaları ve ustalıkları gün yüzüne çıkarılırken aynı zamanda, Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik üzerine konuların yer alacağı paneller gerçekleştirilecek. GastroRize Festivali ile bölgenin bir gastronomi destinasyonu haline getirilmesi ve uluslararası platformlara taşınması hedefleniyor.
Yeşili mavi ile buluşturan, kendine hayran bırakan doğası, tarihi kaleleri, evleri, şelaleleri ve yemeklerinin yanı sıra geniş kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağı ile ülkemizin her geçen gün daha da yükselen değerlerinden olan Rize’de 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan GastroRize II. Ulusal Karadeniz Gastronomi Günleri için geri sayım başladı.
Gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin, ünlü konukların, gazetecilerin, blogger’ların, yerel katılımcıların ve birçok misafirin akın edeceği festivalde müzik, konserler, birbirinden farklı stantlarda geleneksel Karadeniz yemekleri ve gıda firmalarının sunduğu farklı lezzetler yer alacak. Sahrap Soysal, Ömür Akkor, Dilara Koçak, Türev Uludağ, Hazer Amani, Sinem Çapraz ve Umut Karakuş gibi gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturacak festivale, Türkiye’nin en iyi şeflerinin görkemli gastro şovları da lezzet şöleni yaşatacak.
GastroRize II. Ulusal Karadeniz Gastronomi Günleri bünyesinde Rize Gastronomi Günleri Şehir Etkinliği de yer alacak. Bu bölümde kurulacak alanlarda ise birbirinden ünlü şefler gerçekleştirecekleri pişirme workshop’ları ile festivale renk katacak.
Gıda firmalarının ürünlerini sergileyeceği lezzet alanlarının da yer alacağı festivalde, Karadeniz Bölgesi’nin kültürel çeşitliliği kapsamlı bir şekilde tanıtılacak. Rize’nin biyoçeşitliliği, çayı ve tarımı, yerel pazarları, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı faaliyetleri de festivalde yer alacak. Etkinlikte ayrıca konukların doğa ile iç içe olacağı turlar da yer bulacak.