Miami’ye ‘Adana’yı sevdirdi
ABD Miami’de eski ulaştırma bakanlarından Mehmet Köstepen’in oğlu Erhan Köstepen’in işlettiği ‘Doya’ dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi’ne girmeye hak kazandı. Miami’de Hürriyet’e konuşan Köstepen, “Açılalı 1 yıl oldu ve bu listeye girmeye hak kazandık. Bunu da Türk yemekleriyle başardık. Daha çok Miami’de yaşayanların geldiği restoranımızda en çok Adana kebabı tercih ediliyor. Günde 400’den fazla Adana satıyoruz” dedi.
Türkiye son dönemlerde turizmde tanıtım atağına kalktı. Yapılan çalışmalarda Türkiye’nin yeme-içme kültürü de ön plana çıkarılarak, dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi’nin yeni destinasyonunun İstanbul olması sağlandı. İstanbul’daki restoranlarda Michelin heyecanı yaşanırken, dünyanın diğer ucundaki ABD’den iki sevindirici haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Michelin, geçen yıl ABD Miami’de açılan Doğru Yol Partisi 19. Dönem Niğde Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu’nun oğlu Gökhan Yüzbaşıoğlu’nın açtığı El Turco’yu, Bib Gourmand ödülüne layık gördü ve Michelin restoran rehberine ekledi. Aynı listeye Miami’de geçen yıl açılan ve Erhan Köstepen’in işlettiği Doya Restoran da girdi.
BAKLAVA VE CAĞ KEBABI
Miami’de bir araya geldiğimiz, Ulaştırma eski Bakanı Mehmet Köstepen’in oğlu Erhan Köstepenle restoranı ve gelecek hedeflerini konuştuk. 2004’ten bu yana Miami’de yaşadığını ifade eden Köstepen, “Miami’de Mandolin Aegean Bistro’yu açıp daha sonra Soho House’a satmıştım. Mandolin’in ardından Doya’yı yaklaşık 1 yıl önce açtık. Eski restoranımızla birlikte yaklaşık 1 yılın sonunda Michelin listesine girmeyi başardık. Bunu da Türk yemekleriyle yaptığımız için bir hayli mutluyuz. Miami’de bir nevi Türk yemeklerini tanıtmış oluyoruz. Menümüzde köfte, piyaz, baklava, cağ kebabı, Adana kebabı, lahmacun, pide, mantı ve sucuk gibi onlarca çeşit bulunuyor. Ayrıca mezelerimiz de çok ilgi görüyor. Türk usulü yaptığımız yemeklerle ABD’de olmak bizim için çok keyifli” diye konuştu.